Zine workshop - Bøger med et budskab

Zines (udtales ”zeens”)
Det er små magaziner eller hæfter, som er printet, tegnet, foldet og samlet af den samme person.
Et zine er et mini-magasin eller en lille bog på i alt otte sider. Man går udenom store trykkerier og agerer derfor selv både kunstner og forfatter. Zines og processen med at lave zines er meget givende værktøjer til at fremme sit personlige udtryk, budskab og kreativitet.

Afvikling af workshop
Workshoppen vil starte med en præsentation om baggrunden for zines, hvordan man folder den og den udvalgte tegneteknik/collageteknik. En zine er et godt værktøj, som kan bruges til alt fra at indeholde en konfirmationssang til en bog om FN’s verdensmål eller kropspositivisme som tema mm. Til hver workshop udleverer jeg en zine til alle deltager; en ”Zine om zine”. En lille bog om, hvad en zine er, hvordan man folder den osv. Jeg tager alle kreative materialer med; Tuscher, collage materialer, lim osv, og så underviser jeg i tegneteknikker. 

Aldersgrupper

Workshoppen kan målrettes forskellige aldersgrupper Børn; fra 10 år. Fokus på collageteknik og emner som kæledyr, sport osv. Unge; fokus på mere alvorlige temaer og æstetik Voksne; tekster, grafisk design og æstetik

Varighed og deltagerantal

Workshoppen kan skaleres op og ned i forhold til, hvad der ønskes at workshoppen skal have af varighed. For 30 deltagere, skal der afsættes 3 timer. Den kan udvides til at vare en hel dag, hvis man vil i dybden med et emne eller det æstetiske udtyk. For 15 deltagere, skal der afsættes minimum 2 timer.